Шість українських сортів вишні, які найкраще придатні для заморожування
Найкращими для заморожування є сорти вишні, плоди яких містять високу кількість цукру й антоціанів. Кислотність при цьому має бути помірною (до 2%).
Також плоди вишні повинні бути стійкими до розтріскування та незначно втрачати сік під час заморожування (дефростації), мати щільний м’якуш, забарвлений у однорідний червоний або темно-червоний колір. Кісточка повинна легко відокремлюватися від м’якуша.
Для заморожування, зокрема, підходять шість сортів вишні, створених Дослідною станцією помології ім. Л. П. Симиренка: Альфа, Жадана, Шанс, Елегантна, Пам’ять Артеменка та Оптимістка.
Дослідження біохімічного складу заморожених плодів цих сортів вишні продемонстрували, що після шести місяців низькотемпературного зберігання вони мали відмінний вигляд, колір і аромат було добре збережено, смак був гармонійним, без вираженої кислотності та солодкості, консистенція м’якушу – щільною.
Особливо слід виокремити сорт Пам’ять Артеменка, плоди якого містили підвищену кількість фенольних сполук – 880 мг/100 г.
Додати коментар