Сезон тепличного вирощування малини у горщиках можна регулювати

За вирощування малини в малих об’ємах (горщиках) у теплиці їх на зиму можна зберігати у холодильнику разом з рослиною і всіма поживними речовинами при температурі до -2°C, що дозволяє регулювати сезон.
Про це у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» пише Ірина Павлова, практикуюча агрономка-консультантка з ягідних та овочевих культур.
«Розсада малини приїжджає до фермера в касетах і висаджується з них у горщик, – розповідає вона. – Збирати перший врожай можна вже через 90 днів. Культура плодоносить у теплиці до 25-27 листопада. Крім того, що горщик можна використовувати 3-4 роки».
Після поміщення рослин у холодильник процес можна регулювати: якщо потрібна рання продукція – горщик виставляють раніше, на початку березня. Для отримання пізньої продукції, коли ціна на малину у жовтні-листопаді зростає, виставляють горщик з холодильника відповідно пізніше.
«Регулювати процес у відкритому грунті ми так не зможемо», – додає Павлова.
Читайте також: Малина в тунелі переносить осінній приморозок до -4°C