Овочі-Ягоди-Сад

Салат Green Wave вирощується з інженерним підходом

Салат Green Wave вирощується з інженерним підходом

Компанія Green Wave (Львівська область), яка вирощує салати у вертикальних теплицях, щоденно саджає і одночасно збирає 10 тис. рослин і нагадує фабрику.

Про це у своїй статті в журналі «Садівництво по-українськи» розповів Володимир Новий, співвласник підприємства.

«Наше виробництво більше нагадує фабрику з вирощування рослин, ніж класичну теплицю, – написав він. – Тобто у нас немає такого поняття як чекати урожай. Щоденно всі процеси виробництва повторюються, йдуть лінійно в однакових умовах в одні й ті самі відрізки часу. В результаті кожного дня ми збираємо однакову кількість урожаю однакової якості. Це створює для наших споживачів базу надійності. Завдяки цьому ми вийшли на великих клієнтів, наприклад, заправні станції однієї з великих мереж України: всі бургери, які там виготовляються, мають у складі наш салат».

За словами Нового, салат вирощується в оптимальних умовах без використання агресивних стимуляторів пришвидшення росту та збільшення об’єму і виходить смачним і хрумким – якщо його ламати декілька разів, хрускіт залишається.

«Ми продумували інженерію виробництва цього продукту, яка націлена саме на його смакове сприйняття споживачем, – додав Новий. – Раніше, до агро, наша компанія займалися інженерним напрямком. Сьогодні цей досвід ми вдало поєднуємо у своїх проектах з агротехнологіями».

Читайте також: 1 га вертикальної ферми заміняє 10 га звичайної теплиці