Sakata представила новий томат Japi з вираженим смаком

Під час виставки Fruit Attraction (Мадрид, Іспанія) компанія Sakata Seed Ibérica презентувала новий сорт томатів Japi, який позиціонує як «гастрономічний досвід для поціновувачів смаку».
Про це повідомляє HortiDaily.
Офіційна презентація Japi стала однією з найочікуваніших подій виставки. Її провели відомі шеф-кухарі брати Торрес, які організували дегустацію для відвідувачів.
За даними компанії, томат Japi має тонку шкірку, соковиту м’якоть і характерну хрусткість. Його зелена серцевина містить велику кількість глутамінової кислоти, що надає плодам інтенсивного умамі-смаку.
«Japi – це не просто томат, а унікальний сенсорний досвід. Ми хочемо революціонізувати ринок, запропонувавши продукт, який відповідає очікуванням споживачів щодо смаку», – зазначив менеджер Sakata Seed Ibérica Франсіско Моралес.
Крім Japi, компанія представила й інші новинки: нові гібриди броколі, дині, гарбуза, перцю, цибулі, огірка та кабачка, а також червоний бейбі-помідор Saiko Star, який вирізняється стабільною врожайністю, тривалим терміном зберігання та насиченим смаком.
Читайте також: Syngenta та Heritable використовують ШІ для вибору овочевих сортів