Садівники Закарпаття та Винниччини продавали нестиглі яблука
Садівники з Закарпаття та навіть Вінниччини, де зазвичай яблука достигають пізніше, почали продавати товар не за критерієм зрілості, а за критерієм калібру та кольору, щоб ситуативно заробити на вищих цінах на початку сезону.
Про це журналу «Садівництво по-українськи» розповів Володимир Гуржій, керівник експортної компанії ТОВ «АУСП-Фрут».
«А цього року з цими показниками питань немає», – сказав експерт.
За словами Володимира Гуржія, останніми роками склався такий тренд, коли українські виробники намагаються зібрати яблука раніше, щоб задовільнити ситуативний вищий попит при меншій пропозиції.
Читайте також: Українське яблуко цього сезону може отримати потужний експорт