Овочі-Ягоди-Сад

Розвиток брюссельської капусти залежить від вчасного прищипування

Розвиток брюссельської капусти залежить від вчасного прищипування

Прищипування брюссельської капусти варто проводити тоді, коли головочки починають ущільнюватися.

Це відбувається за 1-1,5 місяці до збирання врожаю. Такий термін є оптимальним для того, щоб нижні головочки можуть нормально розвинутися.

Після прищипування ріст стебла брюссельської капусти припиняється і всі поживні речовини спрямовуються на розвиток головочок.

Якщо процедуру проводять у кінці серпня – на початку вересня, то видаляють лише верхівкову бруньку. У кінці вересня – першій декаді жовтня прищипують всю верхівку, на якій слабо розвинені пазушні бруньки.

Проведення цього заходу в більш ранні терміни призводить до розгортання головочок, замість них утворюються непридатні для харчування бокові листкові розетки.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!