Розвиток брюссельської капусти залежить від вчасного прищипування
Прищипування брюссельської капусти варто проводити тоді, коли головочки починають ущільнюватися.
Це відбувається за 1-1,5 місяці до збирання врожаю. Такий термін є оптимальним для того, щоб нижні головочки можуть нормально розвинутися.
Після прищипування ріст стебла брюссельської капусти припиняється і всі поживні речовини спрямовуються на розвиток головочок.
Якщо процедуру проводять у кінці серпня – на початку вересня, то видаляють лише верхівкову бруньку. У кінці вересня – першій декаді жовтня прищипують всю верхівку, на якій слабо розвинені пазушні бруньки.
Проведення цього заходу в більш ранні терміни призводить до розгортання головочок, замість них утворюються непридатні для харчування бокові листкові розетки.
Додати коментар