Овочі-Ягоди-Сад

Розпочався сезон тепличного винограду з півдня

Розпочався сезон тепличного винограду з півдня

«Виноградник Юліних», що в селі Олексіївка на Дніпропетровщині, у перших числах липня почав реалізовувати виноград з теплиці сортів Динька, Ромбік, Зоренька, Каталонія. Це перший врожай тепличного винограду цього сезону.

Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповіла Ольга Юліна, співзасновниця підприємства.
«Стартує у нас тепличний виноград з ціни 250 грн/кг, потім, коли виходить відкритий ґрунт, ціна знижується до 80 грн/кг, – розповіла вона. – Ця різниця і є головна перевага вирощування винограду у теплиці. Але щоб була така ціна на старті, дуже важливо починати продавати буквально день в день надранні сорти винограду. Якщо ви виходите на три дні пізніше – ціна падає, і вона все одно буде вища за відкритий ґрунт, тому що немає ще стільки винограду і велика конкуренція».

«Виноградник Юліних» торгує виноградом через маркетплейс та відправляє Новою поштою по всій країні. Пізній тепличний виноград підіймається у ціні до 150 грн/кг до кінця вересня, останні його партії продаються у першій половині жовтня (сорт Ленд Крузер).

«Також важливо у ці моменти не попасти на ринок, коли починається масовий завіз імпорту, причому з країни третього світу, – додала Юліна. – І останнє особливо образливо – адже у нас набагато кращі умови для вирощування винограду, ми вирощуємо набагато кращі сорти із вищою якістю, але ціну збивають».
Читайте також: Переселенець з Приазов’я почав вирощувати виноград на півночі Чернігівщини