Рослинництво виявилося стійкішим під час пандемії, ніж тваринництво
Виробники рослинної продукції, особливо органічної, менше відчували негативний вплив пандемії коронасірусу на свій бізнес, ніж ті, що зосереджувалися на тваринництві.
Про це повідомляє SadyOgrody.
Серед рослинницько-орієнтованих ферм понад 50% заявили, що не відчули наслідків пандемії. Цю думку поділяла 30% тваринників та представників різнонаправлених господарств, за даними Центрального статистичного управління Польщі.
На думку експертів Farma Swietokrzyska, що вирощує органічні фрукти та овочі, зміни звичках харчування поляків, які розпочались ще до пандемії, а зараз набирають обертів, підтримують рослинництво, особливо органічне.
«Наші спостереження показують, що позитивні настрої також панують в органічних фермах, продажі яких з початку пандемії зросли приблизно на 30%, що є похідною зміни харчових звичок та більшої уваги до здорової їжі», – каже Лукаш Гембка, президент Farma Swietokrzyska.
Він також додав, що вже п’ята частина поляків з найбільших польських міст визнає, що вони не їдять м’яса. Більшість із цих вегетаріанців – це молоді люди віком до 25 років, що демонструє потенціал рослинної їжі.
Цьому також сприяє пандемія.
«З початку ситуації з коронавірусом ми спостерігаємо зростання інтересу до наших екологічних рослинних продуктів, особливо до нашого Інтернет-магазину», – наголосив Лукаш Гембка.
Читайте також: «Дунайський аграрій» випустить органічні чипси із персика та нектарину