Ранні сорти лохини втрачають економічну цінність при вирощуванні в горах

Гірська лохинова ферма «Органічний Сад» (Львівська область), розташована на висоті 600 м над рівнем моря, планує збільшувати насадження середньопізніх і пізніх сортів, оскільки вони себе економічно більше виправдовують.
Про це у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» розповів Богдан Боднар, директор ТОВ «Органічний Сад».
«З ранніми сортами ми не встигаємо вийти на ринок, оскільки їх дозрівання відстає в середньому на 2 тижні від інших регіонів, – пояснив він. – Ранні сорти у нас виходять тоді, коли на ринку йдуть вже середні, починається масовий збір на інших плантаціях. Тому, через значне пониження ціни на лохину їх вирощування для нас стає фінансово не привабливим».
«Органічний Сад» вирощує лохину у гірських умовах, на висоті 550-600 м над рівнем моря.
З ранніх сортів у господарстві є Дюк і Спартан, з середніх – Блюкроп та Нельсон, середньопізні – Чандлер і Ліберті, пізній – Еліот.
Читайте також: Високогірні плантації турецької черешні уникли заморозків