Овочі-Ягоди-Сад

Прикарпатський виробник продавав полуницю у квітні завдяки теплиці

Прикарпатський виробник продавав полуницю у квітні завдяки теплиці

Фермерське господарство «Беррі Прикарпаття» (Івано-Франківська область) вийшло на ринок з ремонтантними полуницями у кінці квітня.

Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів засновник підприємства Богдан Лутчин.

«Ми використовуємо професійні теплиці іспанського типу без обігріву, – пояснив він успішний ранній вихід на ринок, – і нещодавні заморозки ми зустріли, як і має бути, у всеозброєнні та ще раз переконалися, що ми на правильному шляху, започаткувавши бізнес саме у закритому ґрунті. Чим звичайним аграріям з відкритим грунтом гірше – тим нам краще. Коли скрізь дощі і приморозки, у теплиці завжди гарантований урожай».

Навіть у приморозки, які трапилися цієї весни, у великих теплицях, як у «Беррі Прикарпаття», ягоди можна не накривати агроволокном, хіба що краї, додає фермер.

«Під великим простором теплиці грунт довго нагрівається і довго віддає тепло, тому, якщо у листопаді надворі сніг, в нас ягода ще є, – розповідає Лутчин. – Температура грунту під час заморозків у нас тримається на рівні +8°C. Агроволокном є необхідність накривати тільки якщо тривалий час тримається температура нижче -5°C».

Читайте також: Сезон ґрунтової полуниці затримується на кілька тижнів