Проріджування винограднику виконують до чи після остаточного формування ягід у гроні
Під час механізованого суцільного проріджування винограднику не можна допускати, аби частота коливання бичів була надто високою – це загрожує втратою врожаю. Тому комбайн слід налаштовувати ретельно.
Не існує загального правила щодо вибору інтенсивності струшування грон комбайном. За слабкого струшування орієнтовна частота руху бичів – 330-340 ударів/хв., за середнього – 350-360 ударів/хв., за сильного – 370-380 ударів/хв.
Важливо правильно визначити термін проріджування грон. Зазвичай його виконують до або після моменту остаточного формування ягід у гроні.
Занадто раннє проріджування не дасть ефекту через незначний розмір ягід. Натомість через значний ризик ураження грон сірою гниллю всі роботи з прорідження необхідно завершити до настання фази розм’якшення ягід.
Додати коментар