Овочі-Ягоди-Сад

Прорідження персику цього сезону видалося важким

Прорідження персику цього сезону видалося важким

Садівниче господарство СТОВ «Енограй» (Херсонська область) закінчило прорідження персика. Напередодні весною було раннє і дуже гарне цвітіння, а пізніше й добре запилення культури.

Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповідає головний агроном підприємства Віталій Крупа.

«Кількість зав’язі була велика, але залежало від сорту та місцезнаходження: десь при проріджуванні приходилося і по 300 дерев на людину за один день роботи, а були й такі сорти, що можна було пройти лише 50 дерев за зміну. На тих ділянках, що у балках, ярах, було трохи холодніше – і запилення гірше, і проріджувати менше. Рельєф у нас різний, крім того ми знаходимось біля лиману, й вся вода стікається туди – багаторічна ерозія утворила яри. У нас тут далеко не рівний степ», – зауважує пан Крупа.

«Енограй» вирощує повну лінійку персиків від ранніх до пізніх – Теміра, Флемінг Ф’юрі, колекція Роял, Вайн Голд, Вірджіл, Редхейвен, Інка.

Як ми повідомляли, у 2023 році господарство посадило додатково 60 га персика та нектарина. Молоді насадження також охоплюють всю лінійку, є інжирні і нектарин.

Читайте також: Якісні персики проріджують вручну