Попит на батат в Україні перевищує пропозицію

В Україні зростає інтерес до батату: фермер Іван Павліш з брендом «Бататко» щодня отримує до 60 замовлень на цей овоч. Попри збільшення асортименту та розширення площ під культуру, вирощеного батату не вистачає для задоволення попиту.
Про це повідомляє Kurkul.com.
«У нас батат не застоюється – ми максимально швидко весь урожай продаємо. Є дні, коли приймаємо 50–60 замовлень. Якщо помножити на 3–5 кг – виходять реально великі партії», – зазначив Павліш.
Цього сезону фермер заклав 0,5 га батату та вирощує п’ять сортів, серед яких новий Ковінгтон. Минулого року господарство отримало врожайність близько 10 т/га, з яких лише 6 т виявилися комерційними. Частину некондиційних бульб передають до львівського шелтера «Домівка врятованих тварин».
Попит на батат в Україні зростає завдяки новим підходам до харчування, особливо дитячого. Родинне господарство Павліша працює за органічними стандартами без використання ЗЗР та мінеральних добрив. Зараз тривають переговори щодо сертифікації Organic Standard.
Фермер переконаний, що батат має значний потенціал для масштабування в Україні, проте нині попит значно перевищує пропозицію.
Читайте також: Нідерланди побачили потенціал в українському бататі, цибулі-пореї та сої