Овочі-Ягоди-Сад

Попри війну українські ягоди розширюють свої ринки збуту

Попри війну українські ягоди розширюють свої ринки збуту

Цього року 15-19 жовтня в Парижі пройшла виставка SIAL, яка фактично стала першою постковідною повноцінною виставкою продуктів харчування всесвітнього масштабу. Активність баєрів відзначалася навіть у вихідні, а українські учасники отримали багато контактів.

Про це в ексклюзивному коментарі AgroTimes розповіла Ірина Кухтіна, президентка асоціації «Ягідництво України» та голова ГС «Інноваційне фермерство і кооперація. 

Виставка SIAL зазвичай проходить із суботи по середу в жовтні кожного парного року.

Як правило, найбільша активність байєрів припадає саме на робочі дні, але цього разу всі дні виставки були дуже насиченими. Потенційні клієнти підходили постійно, практично всі зустрічі були предметними, а всі компанії-учасниці отримали багато контактів. 

Участь у виставці українських компаній стала можливою завдяки Ukrainian Berries Association, підтримці народу США через програму USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та проєкту Міжнародного Торгового Центру (ІТС) «Сприяння виходу малих і середніх підприємств плодоовочевого сектору на зовнішні ринки та включення їх у ланцюжки доданої вартості» (проєкт фінансується урядом Швеції та реалізується ІТС у співпраці з національними партнерами).

Оскільки SIAL – виставка продуктів харчування, на ній була представлена переробна галузь. На стенді Асоціації «Ягідництво України» були присутні 6 компаній: ТОВ «Аметист Оле»,   ТОВ «САВ Агро Партнер», ТОВ «Галврост»,  ТОВ «Завод Смілянська Хлодня», ТОВ «Терра». Крім того, ще 5 компаній, які не виставлялися (ТОВ «Хайберрі», ТОВ «Атлас Еспорт», ТОВ «Інтерджус», ТОВ «Ауруммм»,ТОВ «Юкрейніан Бі»), проводили зустрічі на стенді Асоціації. Більшість представляли заморожені ягоди: культивовані та дикорослі, компанія Galfrost представляла лише сублімовані ягоди, а компанія «Терра» була присутня зі своїми кашами із різноманітними наповнювачами.

Читайте також: Експертка розповіла, як відключення електрики впливають на продаж ягід