Понад 80% французької цукрової кукурудзи експортується
Ніколя Монтепагано, менеджер філії A.G.P.M., повідомляє про поточний стан вирощування солодкої кукурудзи у Франції. Будучи другим виробником цукрової кукурудзи для переробки і займаючи перше місце з виробництва консервованої кукурудзи, Франція є лідером у Європі. Однак рівень споживання в країні залишається обмеженим, понад 80% продукції експортується.
Сьогодні французьке виробництво цукрової кукурудзи для виробництва (консервованої або замороженої) все ще в основному розташоване на південному заході Франції (94% у Нувель-Аквітанії та 6% в Окситанії).
У Європейському Союзі Франція посідає друге місце за обсягами виробництва солодкої кукурудзи дляпереробки після Угорщини та випереджає Польщу, Іспанію та Італію. У той час як на Угорщину припадає 45% площ під солодкою кукурудзою в ЄС, на Францію припадає 31%. 750 ферм, які виробляють цю кукурудзу, є членами 5 груп виробників у Франції.
Французьку продукцію переробляють 7 заводів: 4 – консервованої кукурудзи, 2 – замороженої кукурудзи і 1, де виробляють як консервовану, так і заморожену кукурудзу. Переробні підприємства розташовані в безпосередній близькості від виробничих ділянок. Упаковка зазвичай виконується менше ніж за 6 годин після збору врожаю.
Загалом із середнього виробництва 180 тис. тонн цукрової кукурудзи на рік, у Франції 80% продукції йде на виробництво консервів.
Щодо замороженої цукрової кукурудзи, 83% французького виробництва експортується, а 76% експорту йде до країн ЄС (переважно до Великобританії, Бельгії та Іспанії – у 2019-2021 роках).
Читайте також: Надрання солодка кукурудза достигає за 64 дні