Площі часнику в Іспанії скоротилися більш ніж на 30% за 2 роки
За даними Національної асоціації виробників і маркетологів часнику (ANPCA), за останні два роки площі під часником в Іспанії скоротилися більш ніж на 30%.
Про це повідомляє FreshPlaza.
«Відсутність води та постійне зростання витрат на виробництво роблять вирощування часнику в Іспанії все більш складним», — каже Луїс Фернандо Рубіо, директор ANPCA.
У Кастилії-Ла-Манчі, головному виробничому регіоні Іспанії, площі було скорочено приблизно на 14% порівняно з попередньою кампанією, тоді як в Андалузії, регіоні з другим за величиною виробництвом часнику та найбільш постраждалим від посухи, площі часнику зменшилися на 20%.
«Наразі погода була сприятливою для часнику, з ідеальними температурами та деякими дощами, які допомогли відновити рівень ґрунтових вод у районах, які цього дійсно потребували. Перші збори врожаю в Андалусії почнуться лише в середині травня, тому ми будемо стежачи за розвитком насаджень», – каже директор ANPCA.
Читайте також: Часник дорожчає п’ятий рік поспіль