Після овочевої сівозміни зерновики радіють рекордним врожаям
ТОВ «Севен Філдз Фарм», що вирощує салати і броколі в Київській та Херсонській областях кожні два роки міняє ділянку і не повертається на неї чотири роки. Це взаємовигідно: овочі менше хворіють, а зерновики радіють рекордним врожаям.
Про це ві інтерв’ю журналу «Плантатор» розповів засновник і виконавчий директор овочевої ферми Роман Пасічник.
«Вирощуємо салати на одному місці два роки поспіль, а потім ідемо з цієї ділянки на чотири роки. На Херсонщині із сівозміною дещо складніше, там багато овочівників. А от на Київщині дотримуватися сівозміни нам доволі просто, бо орендуємо землю в компанії, яка вирощує зернові й технічні культури на площі 5 тис. гектарів. Салати й броколі висаджуємо після пшениці», – сказав він.
Зерновики із задоволенням роблять з «Севен Філдз Фарм» рокіровку, адже вона взаємовигідна: овочівники отримують ділянку, чисту від характерних для салату хвороб і шкідників, зерновики – добре розпушену, удобрену й зволожену землю.
«Відверто кажучи, їхні агрономи не нарадуються рекордним урожаям після наших овочів», – поділився Росан Пасічник.
Читайте також: Овочеві культури в сівозміні підвищують прибутковість господарства, – думка