Овочі-Ягоди-Сад

Підшкірну плямистість у яблук на зберіганні може спричинити надмірне підживлення азотом і калієм

Підшкірну плямистість у яблук на зберіганні може спричинити надмірне підживлення азотом і калієм

Найпоширенішим фізіологічним розладом яблук на зберіганні є підшкірна плямистість (гірка ямкуватість).
 
На поверхні хворих плодів утворюються дрібні й вдавлені зеленкуваті плями. Збільшуючись, вони стають темно-коричневими.

Ймовірною причиною підшкірної плямистості є надмірне підживлення яблуні азотом і калієм, неправильне співвідношення норм калію, магнію і кальцію, наслідком якого стає зменшення вмісту калію у тканинах плоду.

Під час зберігання такий дисбаланс мінеральних елементів спричиняє інтенсивне дихання плодів, вони активно витрачають сахарозу і пектини та накопичують спирт і ацетальдегід.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!