Овочі-Ягоди-Сад

Переселенці створили на Закарпатті бізнес з крафтової консервації

Переселенці створили на Закарпатті бізнес з крафтової консервації

Сім’я агрономів, яка переїхала до Закарпаття із Запорізької області, успішно реалізує проєкт повного циклу «Від насінини до готового продукту». Вони вирощують лікарські й пряні рослини, а також виготовляють крафтові сиропи, варення та консервовані овочі й гриби.

Про це повідомляє «Суспільне Ужгород».

Підприємиця Анастасія Соколовська з родиною залишила село Преображенка Оріхівського району через бойові дії та знайшла прихисток у Тячівському районі. Маючи фах агрономів, вони почали справу зі спроб вирощування печериць. Цей досвід допоміг їм потрапити в грантову програму «10 сімей» і започаткувати тепличне господарство у Нижньому Селищі.

Головним викликом для фермерів став новий ґрунт і клімат. Проте родина впровадила власну технологію органічного землеробства, не використовуючи хімію чи мінеральні добрива. Вони заселяють у ґрунт поживні бактерії, що забезпечує гарний урожай помідорів, перців, а також пряно-лікарських рослин.

Крім вирощування, родина розвиває крафтовий консервний цех. Використовуючи освіту технолога, Анастасія створює сиропи, варення, а також займається консервуванням грибів та іншої продукції. Усе, що вирощується, закладається в банки, відра, пакети й відправляється покупцям по всій Україні. Основна реалізація продукції відбувається через соцмережі та крафтові магазини в регіоні.

Читайте також: На Чернігівщині зареєстрували індустріальний парк, де перероблятимуть овочі та фрукти