Овочі-Ягоди-Сад

Переробники шукають виробників баштанних, томатів та ягід

Переробники шукають виробників баштанних, томатів та ягід
Фруктово-овочеві чипси Коростильових

Подружжя Коростильових під Харковом випускає чипси з гарбузів і динь, сушені ягоди, в’ялені томати й чорнослив та реалізують через маленькі крамнички здорової їжі. 

Невдовзі будуватимуть більший цех переробки і планують залучити фермерів до постачання сировини.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».  

«Нам важливо не просто купити продукцію для переробки. Ми маємо домовитися про те, що буде вирощена продукція, яка нас задовольнятиме, – пояснює Ірина Коростильова. – Передусім хочемо знати технологію, приміром, чим обробляли посадки, щоб розуміти, наскільки сировина екологічна та щоб покупці потім уникнули небажаних сюрпризів у вигляді алергії чи інших неприємностей. Не можна годувати людей тим, у чому не певний».

Крім того, переробники хочуть, щоб для них вирощували певні сорти.

«Також важливо, на якому етапі стиглості зібрані плоди, – додала підприємиця. – Особливо це стосується дині».

Виявляється, сушити диню краще, коли вона набрала достатню кількість цукрів, але ще не достигла. У перезрілих плодах змінюється консистенція м’якоті, до того ж вона набирає зайвої вологи.

Читайте також: Виробник фруктово-овочевих чипсів збільшить персонал удвічі