Переробка картоплі буде затребуваною після війни, – аналітики
Під час війни промисловість переробки картоплі виявилася не зовсім готовою до забезпечення армії та та точок гуманітарної кризи продуктами глибокої переробки картоплі, такими як сушене картопляне пюре, сублімована та в’ялена, очищена (навіть бланшована) та вакуумована картопля та овочі. Проте волонтери взяли на себе забезпечення армії сушеними супами та традиційним українським борщем. Після війни цей напрямок буде актуальним.
Про це повідомляє міністерство сільського господарства Нідерландів.
«Війна підвищила попит на напівфабрикати та готову продукцію з картоплі та овочів, але, на жаль, пропозиції в достатній кількості немає. Якщо місцевий бізнес не знайде собі дорогу, то цю нішу займе імпортна продукція», – зазначають у відомстві.
У міністерстві вважають, що заводи з переробки і доробки картоплі будуть затребуваними і після війни.
«По-перше, вони працюватимуть на перемогу, – йдеться у звіті. – Цей час піде на розробку якісної сировинної бази. Завдяки цьому українська продукція може відкрити ринок Туреччини, Ізраїлю та Єгипту – країн, де розвинена HoReCa. Багато жінок-біженок з України зараз перебувають у різних європейських країнах і звикають до зручної їжі та напівфабрикатів. Повернувшись в Україну, вони очікують, що ті самі продукти будуть доступні на місцевому ринку».
Читайте також: Седнівський крохмальний завод працює по 12 годин на добу