Овочі-Ягоди-Сад

Печену смідинську капусту віднесли до гастрономічної спадщини Волині

Печену смідинську капусту віднесли до гастрономічної спадщини Волині

«Смідинську капусту» внесли до обласного переліку гастрономічної спадщини, а наступного року планують подати цю страву до національного.

У селі Смідин Ковельського району місцеві господині готують цю страву за рецептом, якому десятки років, передає Суспільне.

Коли вогонь у печі вигорів, голівки капусти цілими закладають у жар, без посуду та жодних спецій. Капусту із печі господиня дістає лише на ранок. Після того, як спечена страва схолола, верхні обвуглені листки знімають та викидають.

Два місяці тому «Смідинська капуста» виграла грант від Українського культурного фонду, розповідала керівниця місцевого ЦНАПу Олена Крук, яка є авторкою проєкту під назвою ЗD-подорож кулінарною спадщиною «Смідинська капуста».

Читайте також: Голубці з Одещини віднесли до нематеріальної культурної спадщини