Овочі-Ягоди-Сад

Овочівник порівняв вирощування цибулі в центрі та на півдні України

Овочівник порівняв вирощування цибулі в центрі та на півдні України

Різниця між вирощуванням цибулі на Черкащині та Херсонщині не така велика, як здається, але нюанси є.

Про це в інтерв’ю журналу «Плантатор» розповів заступник директора з овочівництва СТОВ «Воля» В’ячеслав Кісліцин.

«На Черкащині трохи простіше працювати завдяки помірнішому клімату і чорноземам, – пояснив аграрій. – Але цього сезону двічі випав сильний град, а ще культурі не вистачає тепла. Тут часто бувають різкі перепади: вдень +20 °C, а вночі лише +5–6 °C. Це впливає і на розвиток рослин, і на хвороби».

За словами Кісліцина, саме завдяки кращим ґрунтам та зрошенню вдається зберігати стабільну якість урожаю.

Декілька років тому підприємство відмовилося від садівництва: 10-річний яблуневий сад викорчували, а площі використали для овочевого проєкту. 

«Вирощування яблук стало нерентабельним – останніми роками почастішали весняні заморозки», – пояснив він.

Читайте також: Після літнього граду цибуля «Волі» добре зберігається