Овочівник порівняв вирощування цибулі в центрі та на півдні України
Різниця між вирощуванням цибулі на Черкащині та Херсонщині не така велика, як здається, але нюанси є.
Про це в інтерв’ю журналу «Плантатор» розповів заступник директора з овочівництва СТОВ «Воля» В’ячеслав Кісліцин.
«На Черкащині трохи простіше працювати завдяки помірнішому клімату і чорноземам, – пояснив аграрій. – Але цього сезону двічі випав сильний град, а ще культурі не вистачає тепла. Тут часто бувають різкі перепади: вдень +20 °C, а вночі лише +5–6 °C. Це впливає і на розвиток рослин, і на хвороби».
За словами Кісліцина, саме завдяки кращим ґрунтам та зрошенню вдається зберігати стабільну якість урожаю.
Декілька років тому підприємство відмовилося від садівництва: 10-річний яблуневий сад викорчували, а площі використали для овочевого проєкту.
«Вирощування яблук стало нерентабельним – останніми роками почастішали весняні заморозки», – пояснив він.
Читайте також: Після літнього граду цибуля «Волі» добре зберігається