Овочі в супермаркетах почали дорожчати
Вартість продуктів, необхідних для приготування 4-5 л борщу за традиційним рецептом за 2 тижня зросла в супермаркетах Донецької області на 7,25 грн – до 137,63 грн.
Про це свідчать дані моніторингу департаменту агропромрозвитку та земельних ресурсів Донецької ОДА.
Найбільше зросла ціна капусти – на 15,37 грн/кг – до 25,60 грн/кг. Цибуля подорожчала на 4,50 грн/кг – до 16,73 грн/кг. Ціна картоплі зросла на 3,04 грн/кг – до 24,27 грн/кг. Буряк подорожчав на 0,97 грн/кг – до 13,47 грн/кг. Морква навпаки подешевшала на 1,57 грн/кг – до 11,93 грн/кг.
Нагадаємо, ми писали, що при умові нестачі електронергії пізньої осені господарства використовуватимуть генератори на дорогому паливі, це посприяє збільшенню ціни овочів борщового набору.