Овочі-Ягоди-Сад

Особливості зберігання чорної смородини та аґрусу

Особливості зберігання чорної смородини та аґрусу

Зібраний врожай чорної смородини та аґрусу якнайшвидше транспортують для попереднього охолодження.

Ягоди охолоджують за температури 0 °С протягом 12-20 год, а потім перевантажують у камеру тривалого зберігання.

Визначення температур переохолодження і замерзання соку плодів чорної смородини (-1,4 °С) дають змогу рекомендувати більш жорсткий температурний режим зберігання до -1 °С.

За таких умов зберігання плоди знаходяться в стані вимушеного (відносного) спокою, тривалість якого визначає лежкість плодів. Однак модифікована та регульована атмосфера для ягід смородини практично не використовуються.

Ягоди аґрусу можна зберігати до 3-4 тижнів, проте вони більш чутливі до вмісту вуглекислого газу, тому його концентрація не повинна перевищувати 15%.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!