Особливості зберігання чорної смородини та аґрусу
Зібраний врожай чорної смородини та аґрусу якнайшвидше транспортують для попереднього охолодження.
Ягоди охолоджують за температури 0 °С протягом 12-20 год, а потім перевантажують у камеру тривалого зберігання.
Визначення температур переохолодження і замерзання соку плодів чорної смородини (-1,4 °С) дають змогу рекомендувати більш жорсткий температурний режим зберігання до -1 °С.
За таких умов зберігання плоди знаходяться в стані вимушеного (відносного) спокою, тривалість якого визначає лежкість плодів. Однак модифікована та регульована атмосфера для ягід смородини практично не використовуються.
Ягоди аґрусу можна зберігати до 3-4 тижнів, проте вони більш чутливі до вмісту вуглекислого газу, тому його концентрація не повинна перевищувати 15%.
Додати коментар