«Органік-Д» замість холодильника вкладається у чистку та мийку овочів
Вінницьке підприємство «Органік-Д», яке вирощує овочі на площі понад 70 га, планує розвивати не зберігання, а доробку овочів.
Про це під час мітапу на YouTube-каналі Aggeek розповів директор сільгосппідприємства Вадим Кричковський.
«В Україні буде розвиватися ринок реалізації овочів, і той формат, до якого ми звикли (сітка, мішок), буде просідати, – спрогнозував він. – Тож потрібно дивитися на інші варіанти збуту. Наприклад, у ЄС відбувається постачання лише митих або очищених овочів, тому плануємо реалізацію проєкту з первинної переробки. Планували будувати холодильник, але цього року відмовилися від даної ідеї та вирішили спочатку піти в чистку і мийку овочів».
Він додав, що на ринку овочів за останній рік з’явилася низка нових тенденцій, а компанія «Органік-Д» теж відкрила для себе певні напрями: веде перемовини про підписання форвардного контракту щодо постачання овочів.
Читайте також: «Органік-Д» наступного року подвоїть площу під овочами