Органічний виноградник залишає більше 20 кг/га азоту в ґрунті
Вміст мінералізованого азоту в ґрунті в органічному та біодинамічному виноградарстві сягає 20 кг/га, тоді як у традиційному складає 14 кг/га.
Про це у статті для журналу «Садівництво по-українськи» пише доктор наук, академик ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова» В’ячеслав Власов.
«Вміст азоту і магнію у листі у період цвітіння рослин майже не різнився між різними технологіями вирощування, – зазначає автор, – а от у час дозрівання врожаю був вищим у рослин, вирощуваних традиційним способом, особливо у порівнянні з біодинамічними рослинами».
Ми також повідомляли, що виноградники, ведені за органічною системою, значно частіше уражаються ботритісом (сірою гниллю). Але якість виноградних ягід, якість вина та його органолептичні показники міняються незначно.
Читайте також: Личинок хруща на винограднику знищують аміачною водою