Органічний перець потребує обробки препаратами кожні 7-10 днів

На органічній фермерській плантації Вінниччини сезон перцю триває в умовах постійної боротьби за врожай: поле обробляють вручну кожні 7-10 днів.
Про це у своїй статті для журналу «Плантатор» пише Катерина Олійник, засновниця господарства «Кучерява фермерка».
«Для успіху потрібні три речі – полив, підживлення і захист від хвороб, – зауважила вона. – І навіть з точним обладнанням на кшталт тензіометрів не уникнути помилок, якщо не врахувати, скажімо, нахил ділянки, через що деякі гряди поливалися надмірно, а деякі не доливалися. Крім того з самого початку ми не врахували кислотність грунту, яка потім також відбилася на врожаї».
Попри виклики, Олійник обрала органіку – заради безпеки, смаку й здоров’я землі. І довела, що натуральне – не тільки корисне.
«Якісний органічний продукт сьогодні є серйозною конкурентною перевагою на ринку, адже українські споживачі все більше цінують натуральне походження продуктів», – резюмувала фермерка.
Читайте також: Фермерка ледве не втратила перший врожай перцю