Органічні ягоди на Волині пережили наслідки складної весни
Весняні перепади температур у господарствах компанії «Ягоди Волині» викликали сіру гниль, яку через ранні терміни всіх процесів агрономи дещо пропустили, проте загалом здолали.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповідає засновник компанії Віталій Ішмурат.
Також у господарствах на початку літа помітили трипсів і кліщів, проте органічні ЗЗР, які використовують «Ягоди Волині», дозволили подолати всі ці труднощі.
У березні-квітні на Волині температура піднялася за 20 градусів тепла. Усі процеси тут, як і по всій Україні, змістилися приблизно на два тижні, і якщо компанія «Ягоди Волині» зазвичай починає збирати полуницю на початку червня, то цього разу довелося вийти на плантації з 20 чисел травня. Минулого року в деяких частинах країни заморозки були і на початку червня, багато хто також постраждав, але на Волині все обійшлося.
«Тепер настала і наша черга заплатити податок природі, – сказав Ішмурат. – До того ж у нас набагато більше шансів отримати заморозки, адже ми – північ України, Полісся: тут озера, болота, низини і торфовища, які посилюють холод».
Читайте також: Система зрошення ягідника, зроблена самостійно, удвічі дешевша, ніж під ключ