Одесити зменшили заготовки борщового набору уп’ятеро
Восени цього року, попри карантин та багаторічну традицію запасатися з осені, одесити, що живуть у приватному секторі, зменшили заготовки борщового набору уп’ятеро.
Про це в інтерв’ю журналу «Плантатор» розповів Олександр Воропаєв, директор одеського гуртового ринку «Початок».
За його словами, покупець відвик від запасів консервації.
«Восени багато хто з одеситів, які живуть у приватному секторі, роблять заготовки борщового набору. У минулому 2020 році обсяг таких заготовок знизився більш ніж уп’ятеро», – навів приклад Олександр Воропаєв.
Через карантини минулого року продажі на ринках суттєво знизилися.
«Останній карантин вихідного дня перед новорічними святами вдарив не тільки по ресторанах і кафе, але й по продовольчих ринках теж. Заборона працювати у вихідні дні кафе, барам і ресторанам, навіть із дотриманням карантинних норм, знизила трафік відвідуваності цих закладів і зменшила обсяги закупівель продовольчих товарів на ринках», – сказав директор гуртового ринку.
Заборона на проведення передноворічних ярмарків також не поліпшила ситуацію з продажами.
«Усі перелічені обставини призвели до істотного зниження обсягів продажу на продовольчих ринках. Наявність туристів не вирішила ситуацію в цілому і принесла лише короткочасний ефект», – підсумував Олександр Воропаєв.
Читайте також: Одеський гуртовий ринок «Початок» залучав покупців музичними концертами