Овочі-Ягоди-Сад

Одесити зменшили заготовки борщового набору уп’ятеро

Одесити зменшили заготовки борщового набору уп’ятеро

Восени цього року, попри карантин та багаторічну традицію запасатися з осені, одесити, що живуть у приватному секторі, зменшили заготовки борщового набору уп’ятеро.

Про це в інтерв’ю журналу «Плантатор» розповів Олександр Воропаєв, директор одеського гуртового ринку «Початок».   

За його словами, покупець відвик від запасів консервації.

«Восени багато хто з одеситів, які живуть у приватному секторі, роблять заготовки борщового набору. У минулому 2020 році обсяг таких заготовок знизився більш ніж уп’ятеро», – навів приклад Олександр Воропаєв.

Через карантини минулого року продажі на ринках суттєво знизилися.

«Останній карантин вихідного дня перед новорічними святами вдарив не тільки по ресторанах і кафе, але й по продовольчих ринках теж. Заборона працювати у вихідні дні кафе, барам і ресторанам, навіть із дотриманням карантинних норм, знизила трафік відвідуваності цих закладів і зменшила обсяги закупівель продовольчих товарів на ринках», – сказав директор гуртового ринку. 

Заборона на проведення передноворічних ярмарків також не поліпшила ситуацію з продажами.

«Усі перелічені обставини призвели до істотного зниження обсягів продажу на продовольчих ринках. Наявність туристів не вирішила ситуацію в цілому і принесла лише короткочасний ефект», – підсумував  Олександр Воропаєв.

Читайте також: Одеський гуртовий ринок «Початок» залучав покупців музичними концертами