Обладнання для фруктосховища підбирається в комплексі, – експерт
Через несправний чи неправильно підібраний зволожувач на стелі фруктосховища виникає ефект дуже великого конденсату, обсяг води якого на 1 кв. м може досягати 1,1 л.
Таким спостерженням ділиться в матеріалі журналу «Садівництво по-українськи» Павло Булгаков, незалежний міжнародний консультант зі зберігання фруктів та овочів.
Про технології зберігання не можна говорити без якісного підбору обладнання, наголошує він. Є різні підходи господарств до обладнання – наприклад, з дефлектором чи без дефлектора – в залежності від того, як ви завантажуєте сховище, наскільки залишаєте технологічні зазори.
«Технологія та підбір обладнання розглядається у комплексі, тобто іноді треба впливати на пропозиції та вибір, які вам пропонують компанії, адже багато хто з них, навіть з досвідом, іноді роблять помилки», – розповів Булгаков.
Облаштовуючи сховище, слід звернути увагу на розміщення обладнання для газації камер та додаткові елементи системи. Наприклад, балони для калібрування приладів є не у кожному сховищі – а вони дозволяють вчасно спіймати проблему у камері, підкреслив консультант.
Читайте також: Герметичність фруктосховищ перевіряють щорічно