Обираємо сорти для виготовлення чорносливу
Для виготовлення чорносливу придатні не всі сорти сливи. Загалом кращими є ті, плоди яких мають соковитий і м’ясистий м’якуш та дрібну кісточку, що добре відділяється.
Особливо цінуються сорти з групи угорки. Використовують також ренклоди та терносливи.
Плоди угорок придатні для сушіння у споживчій стиглості. Ренклоди – на початку споживчої стиглості, коли їх плоди вже набули смаку, забарвлення й аромату, але ще тверді.
Фахівці Дослідної станції помології ім. Л. П. Симиренка радять такі власні сорти, як Пам’ять матері (ранньостиглий), Кантата (середньостиглий), Трудівниця Млієва й Оригінальна (середньопізні), Сентябрська (пізній), а також нову елітну форму Добра.
Для виготовлення якісного чорносливу придатна також низка вітчизняних та інтродукованих сортів: Венгерка італійська, Венгерка ажанська, Венгерка ювілейна, Пам’ять Костіної, Ренклод Альтана, Стенлей, Тулеу грас, Чорнослив самаркандський.
Додати коментар