Овочі-Ягоди-Сад

Новий метод дозволяє визначити «органічність» овочів і фруктів

Група вчених на чолі з Крістіаном Холстом Лаурсеном з Копенгагенського університету розробили новий метод дослідження органічного вирощування томатів, картоплі та інших продуктів.

Про це пише PotatoPro.

Новий метод базується на аналізі ізотопу кисню у сульфатах, що містяться в рослині.

Тоді як теперішній метод визначення органічності технології вирощування базується на аналізі залишків пестицидів. Але цей метод не міг виявити застосування неорганічних добрив.

«Наш метод не дозволяє виявити, чи використовувались пестициди, але дозволяє мати дані правильного удобрення органічнічних рослин. Таким чином, метод доповнює існуючий аналітичний метод, і в цілому дає набагато детальнішу картину вирощування», – сказав Крістіан Холст Лаурсен.

Дослідницька група Крістіана Холста Лаурсена зараз працює з Датською адміністрацією ветеринарії та продовольства, і цей метод після подальших досліджень може використовуватися державними агенціями та комерційними компаніями.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!