Овочі-Ягоди-Сад

Ніша десертної смородини в Україні буде збільшуватися, – експерт

Ніша десертної смородини в Україні буде збільшуватися, – експерт

Десертні сорти смородини, які зараз в Україні не дуже поширені, з кожним роком набувають популярності через тренд до здорового харчування.

Про це у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» написав Володимир Тимків, засновник розсадницької компанії Vimagro (Івано-Франківська область).

«Десертні сорти цікаві ще й тим, що мають дуже велику ягоду, солодкі і гарні за смаком, – зауважив він. – Відомо, що смородина містить в рази більше вітаміну С, ніж лимон та багато антиоксидантів. Тому вони будуть мати свою промислову нішу. Є деякі виробники смородини, які орієнтуються на свіжий ринок, тому що там у певні моменти складається краща ціна».

Для десертних сортів потрібний суто ручний збір та продаж у пінетках, додає експерт. А якщо на полі є полив, ця ягода однозначно буде користуватись попитом і мати плюс-мінус високу ціну, впевнений Терещенко.

Читайте також: Комбайновий збір смородини набагато комерційно цікавіший, ніж ручний