Названо найкращі сорти слив для заморожування
Для заморожування розсипом придатні сорти сливи, які мають плоди з тонкою шкіркою, волокнистий й не забарвлений біля кісточки м’якуш, кісточка повинна легко відділятися, а м’якуш — мати властивий сливі аромат і смак.
Про це в статті в журналі «Садівництво по-українськи» пише Євген Постоленко, кандидат сільськогосподарських наук, співробітник Інституту помології імені Левка Симиренка НААН України.
«За даними вітчизняних дослідників, кращими сортами сливи для заморожування в повітряному середовищі є Стенлей, Блюфрі, Фінікова, Васкова, Гуляєва, Угорка Кодринська, Угорка Ажанська, Угорка Кавказька, Легенда», – зазначає вчений.
Він зауважує, що низькотемпературне зберігання плодів дозволяє значно урізноманітнити як раціон харчування людини, так і вміст у ньому вітамінів та інших корисних речовин. У США та країнах Західної Європи замороженими зберігається близько 80% плодоовочевої продукції.
«Лідером зі споживання заморожених фруктів та овочів є Данія — до 52,8 кг на людину щороку. В Україні виробництво та споживання замороженої продукції поки що перебуває на етапі становлення», – наголошує дослідник.
Читайте також: Заморожені в сиропі фрукти краще зберігаються