Науковиця розповіла про тонкощі закладання салату
Норма висіву насіння салату листкового при весняній сівбі складає 3–4 кг/га, а салату головчастого – 2–3 кг/га. Масові сходи салату при нормальних умовах з’являються через 6–10 днів після сівби.
Про це у своїй статті для журналу «Плантатор» пише Леся Чабан, наукова співробітниця дослідної станції «Маяк» Інституту овочівництва і баштанництва НААН України.
«Сіють салат рядковим способом або дво- і чотирирядковими стрічками. Насіння загортають на глибину 1,5–2,0 см, – уточнила вона. – Ширина міжрядь при рядковій сівбі 45 см, а при стрічковій – між стрічками 45–60 см, а між рядками у стрічці – 20–25. Листкові сорти салату висівають стрічками, а головчасті – в основному рядковим способом».
Під час появи сходів експертка радить проводити дворазове проривання: 1 раз – через 11–15 днів після появи сходів, тобто в період утворення справжніх листочків, залишаючи рослини на відстані 3–5 см; другий – через 15–20 днів після першого проривання, залишаючи рослини в рядку салату листкового на відстані 10–15 см, головчастого – 15–20 см.
Читайте також: Салат витримує заморозки до 3–5 °С