Найбільшою проблемою вирощування цибулі був підбір техніки і технології, – виробник

7 років тому, як у ТОВ «С-Альфа Грин» (Харківська область) почали вирощувати цибулю, найбільшою проблемою став підбір технології і техніки під умови господарства.
Про це у своїй статті для журналу «Плантатор» написав директор підприємства Вадим Скидан, кандидат сільськогосподарських наук.
Господарство вирощує овочі з 2018 року, і щороку під ними постійно зайняті 60 га. Це переважно культури борщового набору, крім картоплі, адже важкі ґрунти ділянок «С-Альфа Грин» не підходять для неї, і агротехніка у цієї культури дуже відрізняється від інших овочів.
«Коли ми тільки починали займатись цибулею, найбільшою проблемою було правильно підібрати технологічну частину виробництва, техніку з урахуванням наших ґрунто-кліматичних умов з урахуванням особливостей нашого господарства. Будь-яка помилка у виборі обладнання може відбиватись потім роками на вирощуванні, зменшуючи наш потенціал посівів», – розповідає овочівник.
Зараз господарство вирощує три гібриди цибулі – Седона, Олоросо і Мелорі, хоча за всю практику перепробувало їх більше десятка.
Вартість вирощування 1 га цибулі складає близько 300 тис. грн.
Читайте також: BASF | Nunhems представила високоврожайний середньостиглий сорт червоної цибулі