На Закарпатті експериментують із динею в теплицях

Марина Зан із села Заріччя (Закарпатська область) вирощує жовту диню сорту Мазін у теплицях із підігрівом і без нього, тестуючи культуру в різних умовах.
Про це повідомляє журнал «Садівництво Овочівництво» .
Цього сезону фермерка вдруге висадила диню на 40 сотках, розподіливши площу між обігріваними та звичайними теплицями. У неопалюваних конструкціях розсаду висаджували на початку травня, а в теплицях з підігрівом – ще в перших числах квітня. Розсаду вирощували в касетах, і вже наприкінці квітня рослини зацвіли.
Сорт Мазін підприємиця випробовує вперше – насіння на 20 соток надала компанія Clause. Торік жовта диня на цій самій площі дала несподівано високий результат: плоди виросли до 4 кг, хоча очікували 1,5–3 кг.
Цього року теплиці додатково утеплили, а для покращення запилення всередині встановили вулики з джмелями. Марина Зан стежить за розвитком культури в обох типах теплиць, щоб порівняти результат і зрозуміти потенціал сорту в умовах закарпатського клімату.
Читайте також: Розпочався сезон тепличного винограду з півдня