На півдні Одещини винороб випадково створив хітове вино

На винограднику в Болграді Анатолій Христєв, виноградар із багаторічним досвідом, випадково створив десертне вино, яке стало хітом серед покупців.
Про це повідомляє інтернет-видання «Махала».
«Наприкінці 90-х років закрився аеропорт, де я пропрацював понад 17 років, і нам довелося шукати нові способи заробітку. Одним із варіантів я побачив у тому, щоб узяти в довгострокову оренду земельну ділянку й висадити на ній виноградник. У 1989 році разом із батьком ми заклали перші виноградники на цих землях, і до сьогодні я продовжую цю справу», – розповідає Христєв.
На його виноградниках ростуть переважно столові сорти старої селекції: Молдова, Одеський сувенір, Дойна, Кеша, Аркадія. «Я не відмовляюся від сортів старої селекції, бо на них досі є стабільний попит – люди їх знають, люблять і охоче купують. Вони смачні, надійні й добре зберігаються», – пояснює виноградар.
У 2023 році через холодну осінь одна з бочок вина не добродила. «Вийшло таке собі напівсолодке, як десертне. Такий на нього був попит, що просто розібрали у мене це вино», – ділиться Анатолій.
Винороб планує зберегти нову рецептуру та продовжує експерименти.
Читайте також: Одеський чорний виноград витримав посухи й морози та потрапив до Парижа