Овочі-Ягоди-Сад

На Одещині у міжряддях саду вирощують капусту

На Одещині у міжряддях саду вирощують капусту

Іван Комаров, член селянського фермерського господарства «Троїцьке» на Одещині вирощує капусту в міжрядді сливового саду. Таке несподіване сусідство ніяк не заважає деревам, і не відбивається на врожайності капусти. Крапельне зрошення, що використовується для поливу дерев, одночасно є джерелом вологи і для капусти.

Про це повідомляє Український проєкт бізнесрозвитку плодоовочівництва (UHBDP).

«Незважаючи на те, що Іван Комаров є членом садівничого об’єднання, основним його бізнесом є переробка овочів. У Івана є невеликий цех, в якому кваситься капуста і виготовляються соління з огірків, помідорів і часнику. Всі необхідні овочі для виробництва, крім капусти, Іван закуповує у місцевих овочівників. А ось капусту для квашення він вирощує самостійно», –  зазначають в UHBDP.

Квашена капуста та соління продають оптовим закупівельникам з Одеського ринку «Привоз», а також поставляють в мережеві магазини і на підприємства HoReCa Одеси.

СФГ «Троїцьке» (с. Троїцьке Одеського району Одеської області) об’єднує 28 садівників, які вирощують фруктові дерева –  черешню, абрикос, сливу, персик, нектарин, а також яблуко та грушу. Загальна площа садів об’єднання становить близько 25 га.

Нагадаємо, у перші роки після закладання виноградника спеціалісти радять вирощувати у міжрядді цибулю зелену та ріпчасту, картоплю, огірки, томати тощо.