Овочі-Ягоди-Сад

На Львівщині роблять вино з місцевого сорту винограду 

На Львівщині роблять вино з місцевого сорту винограду 

Виноградар Юрій Федина у селі Зіболки на Львівщині на 2 га вирощує близько 30 столових та 20 технічних сортів винограду. Серед них і місцевий, вино з якого нагадує аромат переспілої вишні.

Про це повідомляє «Високий Замок».  

«На теренах Зіболок винайшли місцевий виноград, – розповів Юрій Федина. – Дід бухгалтерки, яка колись працювала на підприємстві мого батька, в роки Першої світової війни звідкись привіз виноград. Спробував зробити з цього сорту червоне вино. Ми його охрестили львівським виноградом. Витримує будь-які температури. Вино з нього цікаве, відрізняється від інших, з ароматом переспілої вишні».

У справу фермер уклав $30 тис.

«Ще не заробляємо, – сказав він. – Лише вкладаю гроші. Загалом в цю справу інвестував 30 тисяч доларів. Коли відіб’ю інвестицію – не знаю».

У садибі виноградар планує розвивати агротуризм.

Читайте також: В Україні створять виноградарсько-виноробний реєстр