Овочі-Ягоди-Сад

Миколаївський фермер вирощує солодку кукурудзу в одній теплиці з огірком

Миколаївський фермер вирощує солодку кукурудзу в одній теплиці з огірком

В цьому році фермерське господарство Максима Нетудихати (Миколаївська область) вирощувало в одній неопалюваній теплиці з огірком цукрову кукурудзу. Для цього обрали ультраранні низькорослі гібриди кукурудзи з компактним стеблом, здатні швидко проходити фази розвитку в умовах обмеженого простору теплиці.

Про це у матеріалі журналу «Плантатор» розповів Максим Нетудихата, власник господарства.

«Важливо, щоб гібрид мав добру стійкість до похолодання та давав врожай на ранній ринок, найвища ціна на качани – в червні, – написав він. – У кінці першого місяця літа на ринку в Одесі ціна поступово починає падати до 20 грн/кг і нижче».

Для вирощування кукурудзи фермер використовує розсадний спосіб, яким виграє 2-3 тижні на ринку. Але якщо огірок можна притримати у розсаді якийсь час, кукурудзу – ні, зауважує Нетудихата.

«За два тижні вже можна побачити, що її коріння виходить з касети – їй не вистачає азоту, – сказав він. – Ми навіть давали азот по листку, але марно, – в цей момент треба вже висаджувати, не зволікаючи. І потім все одно рослина ще буде хворіти, жовтіти. Через те, що кукурудза має схожі потреби у вологості з огірком, захист від заморозків ми їм проводили однаковий».

Читайте також: Закарпатський фермер розповів, скільки заробляє з овочевих теплиць