Морква зазвичай дорожчає у квітні
Ціна на моркву зазвичай зростає навесні, фермери, які добре збережуть коренеплоди зможуть заробити додаткові кошти.
Про це AgroTimes розповів спеціаліст зі зберігання Павло Булгаков.
«У нас в Херсонській області фітосанітарний стан моркви не у всіх гарний. Проблем із хворобами дещо більше, ніж торік.
Це обумовлено дощами навесні та влітку. Морква місцями або зовсім вимокла, або коренеплоди вкрилися плямами.
Врожайність дещо зменшилася, а витрати залишилися на попередньому рівні. Відповідно, собівартість виросла.
До того ж площі під морквою на півдні України виросли відсотків на 20. Тож можна очікувати нижчих цін, ніж минулого року” , — зазначив Павло Булгаков.
Зараз моркву закуповують оптом у на Півдні України закуповують за ціною від 3 до 5 грн/кг, залежно від сорту та якості продукції.
Читайте також: «АПК Грін Лайн» збільшить площі під морквою в 1,7 раза
«Зазвичай ціни на моркву зростають із середини квітня. Додаткові кілька гривень є додатковим заробітком. Він або потрапить у кишеню виробника, який зможе зберегти коренеплоди якийсь час, або буде заробітком посередника, який зуміє зараз закупити дешево і через деякий час продати за вищою ціною», — зауважив спеціаліст.
Додати коментар