Овочі-Ягоди-Сад

Локальне внесення азотних добрив значно зменшує вміст нітратів у овочах

Локальне внесення азотних добрив значно зменшує вміст нітратів у овочах

Способи внесення азотних добрив мають велике значення на накопичення нітратів у овочах.

Зокрема, локальне застосування азотних добрив під овочеві культури зменшує вміст нітратів на 25-32%.

За локального внесення азотних добрив кількість нітратів у зеленних овочах та редисці знижується на 9-58%.

Це відбувається завдяки тому, що на місці локального внесення добрив утворюється осередковане підвищення концентрації амонію, який сповільнює процес нітрифікації на 3-5 тижнів.

Науково обґрунтоване співвідношення сумісного застосування мінеральних та органічних добрив позитивно впливає на засвоєння рослинами азоту, а відтак синтезу білків, і як наслідок мінімальної кількості вільних нітратіонів в овочевій продукції.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!