Локальне внесення азотних добрив значно зменшує вміст нітратів у овочах
Способи внесення азотних добрив мають велике значення на накопичення нітратів у овочах.
Зокрема, локальне застосування азотних добрив під овочеві культури зменшує вміст нітратів на 25-32%.
За локального внесення азотних добрив кількість нітратів у зеленних овочах та редисці знижується на 9-58%.
Це відбувається завдяки тому, що на місці локального внесення добрив утворюється осередковане підвищення концентрації амонію, який сповільнює процес нітрифікації на 3-5 тижнів.
Науково обґрунтоване співвідношення сумісного застосування мінеральних та органічних добрив позитивно впливає на засвоєння рослинами азоту, а відтак синтезу білків, і як наслідок мінімальної кількості вільних нітратіонів в овочевій продукції.
Додати коментар