Лохину карпатских фермерів можна їсти прямо під час обробки

Господарство ТОВ «Органічний Сад», яке вирощує лохину у гірських умовах перед збиранням ягоди обробляє її біопрепаратом з вмістом срібла, що покращує лежкість продукції.
Про це у своїй статті в журналі «Садівництво по-українськи» розповів Богдан Боднар, директор підприємства.
«Засіб є абсолютно нешкідливим для людини, – зауважив він. – Причому ягоду можна споживати навіть під час обробки».
Господарство завершило збір ранніх сортів лохини, як-от Дюк, Спартан ще у липні, і на початоку серпня зібрало Блюкроп і Нельсон, а у серпні Чандлер.
Врожайність лохини у середині сезону склала 3-7 т/га, залежно від року посадки та сорту.
«Це гірше, ніж на той самий період минулого року, – сказав Боднар. – Основна причина – це запилення. Травень видався дуже холодним, з дощами, навіть сніг йшов під час масового цвітіння. В результаті кущі недозапиленні, з меншим розміром ягоди та її кількості».
Читайте також: Інвестиції в гірську лохину повернуться на сьомий-восьмий рік