Китай розширює тепличне овочівництво і нарощує експорт фруктів

Країна збільшує виробництво та готується до стабільного зростання експорту до 2034 року
Про це повідомляє Міністерство сільського господарства та сільських справ Китаю у звіті China Agricultural Outlook Report 2025–2034.
У 2024 році в Китаї продовжило зростати виробництво овочів і фруктів. Ця тенденція, за прогнозами, збережеться впродовж усього наступного десятиліття. Основний акцент робиться на розвиток тепличного виробництва: площі під овочами закритого ґрунту розширюватимуться, що забезпечить зростання врожайності.
Водночас у звіті зазначається, що як імпорт, так і експорт овочів зростатимуть помірно. У секторі фруктів ситуація динамічніша: обсяги виробництва та споживання демонструватимуть стабільне зростання, а зовнішня торгівля суттєво активізується. Очікується, що до 2034 року споживання фруктів у Китаї сягне 347 млн тонн, а імпорт зростатиме в середньому на 7,3% щороку.
«Фруктовий ринок Китаю стане ключовим чинником у глобальній торгівлі завдяки постійному зростанню внутрішнього попиту», – йдеться у звіті міністерства.
Читайте також: Ціни на китайський часник знижуються, але не стрімко