«Контінентал» готує ґрунт під картоплю трьома способами
![«Контінентал» готує ґрунт під картоплю трьома способами](https://agrotimes.ua/wp-content/uploads/2022/06/kartoplya-grebeni-744x440.jpg)
Компанія «Контінентал Фармерз Груп», поля якої розташовані у трьох локаціях Тернопільскої та Львівськоїі областей і мають різний склад грунтів, використовує різні способи підготовки ґрунту і посадки культури.
Про це у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» написав Василь Болехівський, головний агроном кластеру.
«Наприклад, на важких ґрунтах Тернопільщини після осінньої оранки ми проводимо культивацію і осіннє нарізання гребнів, – розповів він. – Останні залишаються на зиму, промерзають, і оскільки у цій зоні мало опадів, не розпливаються, швидше прогріваються і це дозволяє швидко почати посадку».
У Самбірському районі Львівської області, де більше опадів і не такі органічні ґрунти, картоплярі «Контінентал» застосовують інший підхід: оремо обробляють на зяб восени, а навесні, оскільки грунти більш втрамбовані після зими, після культивації нарізають гребені активною фрезою.
Раніше ми писали, що в грунтових умовах Львівської та Тернопільської областей недостатньо розпушена земля і без оранки знижує якість і урожайність картоплі.