Овочі-Ягоди-Сад

Конотопська фермерка робить ставку на жимолость та іргу

Конотопська фермерка робить ставку на жимолость та іргу

Фермерське господарство «ЗДОРОВО-СМАЧНО» (Сумська область) планує масштабувати напрямки вирощування жимолості та ірги.

Про це у своїй статті для журналу «Плантатор» написала Інна Пащенко, засновниця підприємства.

«Обидва види ягід є дуже зимостійкими, і весняні приморозки їх абсолютно не зачепили – жимолость та ірга дали гарну врожайність, – аргументувала вона. – Крім того, ці рослини невибагливі у вирощуванні та мають надзвичайно смачні та цілющі ягоди».

Наразі у фермерки понад 300 кущів жимолості та понад 100 кущів ірги. Всі ці культури – і дерева, і кущі, і квіти, і трави – закладені у рамках формата лісосаду щільно та за ярусною системою.

«Багато людей в Україні ще ці ягоди не пробували, – продовжила Пащенко. – А якби спробували, думаю, лохина їм би вже не так подобалася. Така ж ситуація й зі спаржею. У Західній Європі його розкуштували, і він там дуже популярний. В Україні він ще тільки набуває популярності».

Читайте також: Жимолость поки не годиться для супермаркетів