Китайську редьку лобо слід зберігати за 2-3 °C
Китайську редьку лобо збирають в II-III декаді жовтня і в першій декаді листопада до настання приморозків, які можуть пошкодити коренеплоди.
Під час збирання коренеплодів вручну ґрунт акуратно обтрушують. Обрізають гичку, залишаючи черешки до 2 см.
Коренеплоди сортують на стандартні й нестандартні (пошкоджені хворобами, шкідниками, тріснуті та дрібні). Дрібні, але здорові коренеплоди, такі як у редиски, можна використати для харчування та вигонки зелені (ніжних листочків).
Зберігають коренеплоди в овочесховищах, підвалах, буртах. Оптимальна температура для зберігання становить 2-3 °C, вологість повітря – 80-85%.
Товарна якість коренеплодів за таких умов може зберігатися до травня.
Додати коментар