Кавуни достигли навіть на у передгір’ях Карпат
Перший урожай кавунів зібрали на полях Калуської громади, що на Івано-Франківщині, фермери Ігор та Інна Федосієнки, які переїхали на Прикарпаття із Куп’янського району Харківської області.
Про це повідомляє «Суспільне».
Нині село на Харківщині, в якому фермери вирощували овочі борщового набору й кавуни, вільне від військових РФ, проте розташоване близько до лінії фронту, розповідає Інна Федосієнко.
На харківщині фермери обробляли 1 000 га землі. У Калуському районі – 35 га, на 2 з них вирощують ранній гібрид кавунів нідерландської селекції.
Для Івано-Франківщини фермери обрали ранньостиглий гібрид, адже тут, зі слів Інни Федосієнко, – вологий і холодний клімат. Крім того, ділянку з кавунами спеціально обсадили смугами кукурудзи, щоб захистити баштани від сильних вітрів.
«У Харківській області все-таки клімат трохи спекотніший. У нас ти просто насінину кинув у землю, пригорнув, і вона росте. Ти його тільки поливаєш і все. Тут ми нарізали гребінь, поклали чорну плівку, щоб трошки підігріти ґрунт, бо ніхто ж не знав, яким буде літо: чи спекотним, чи ні. І таким чином ми зробили йому більш комфортні умови, і врятували його від замокання», – розповіла фермерка.
Читайте також: На Черкащині достиг гарний урожай кавунів